#5: Vi borde prata mer om…. att hålla käften, semlor, p-piller och träning.

150217_sarasophia_1248

 

I det femte avsnittet av podden Vi borde prata mer om… gästas vi av Sara Richert, kommunalråd för Miljöpartiet i Örebro kommun och Sophia Bescher, politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Örebro. Det blev ett intressant samtal som började med att Sara tog upp ett samtalsämne om jämställdhet, att ta plats och att hålla käften som fick oss att diskutera många olika aspekter av samtal och själva livet. Vem tar vilken plats och hur?

Fredrik S förde upp semlan på agendan på själva fettis-dagen. Är den god, vilken form ska/kan den ha och är vi för eller mot semlan som sådan?

Sophia frågade sig och oss om vi drogat halva befolkningen i många år med p-piller. Det blev ett samtal där vi landade i att det finns ett stort kunskapsglapp om hur p-piller påverkar kvinnor och om det överhuvudtaget är rimligt att kvinnor förväntas experimentera med sina egna kroppar på det här sättet.

Avslutningsvis tog Fredrik W chansen och fick tips om träning och kanske framför allt förhållningssätt till träning och hälsa av de tre övriga träningsrutinerade personerna i samtalet.

Däremellan spelar vi förstås vårt ledmotiv. Surfgitarren som Dr Frankenstein bjuder på i ”Theme for the Mad Thinker”.

Det blev ännu skönt samtal och det är nog det bästa för oss som gör den här podden. Samtalen vi får chans att delta i med våra gäster. Vi återkommer inom kort med avsnitt 6. Prenumerera på podden via iTunes så missar du inget.

vibordepratamerom

Play
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

One thought on “#5: Vi borde prata mer om…. att hålla käften, semlor, p-piller och träning.

Kommentera